Ansambel Storžič na FB

Predstavitev

Ansambel Storžič prihaja z Gorenjske, natančneje izpod Storžiča (2132m), po katerem je ansambel tudi dobil ime. Sestavljamo ga trije člani: Tomaž Kušar iz Mengša (kitara, solo vokal), Janez Hostnik iz Škofje Loke (bariton, bas, vokal) in Klemen Grašič iz Škofje Loke (harmonika, vokal, vodja ansambla).

V Sloveniji smo poznani predvsem po skladbi V Bohin' 'ma d'ž ta mvade, prvonagrajeni skladbi festivala Slovenska polka in valček 2002, katera izžareva tudi naš slog igranja narodno-zabavne glasbe. Ponosni smo na vse naše dosežene festivalske uspehe, lastne skladbe, na preko 300 odigranih ohceti, nemalo veselic, samostojnih koncertov, celo množico raznih obletnic...

Igramo za staro in mlado. Naš repertoar obsega tako narodno-zabavne skladbe; lastne skladbe, skladbe ansambla Bratov Avsenik, skladbe ansambla Lojzeta Slaka in druge uspešnice iz bogate zgodovine, kot tudi zabavne skladbe slovenskih izvajalcev kot so Oto Pestner, Jan Plestenjak, Kingston, Hazard, Čuki, ipd. in tujih izvajalcev kot so Tom Jones, Stevie Wonder, Elton John, Michael Buble, ABBA, Toše Proeski, Oliver Dragojević itd. Vedno pa se poskušamo prilagoditi željam plesalcev in poslušalcev. Poleg glasbe pa seveda poskrbimo za povezovanje programa, katerega popestrimo z raznimi družabnimi igrami in s kratkimi 'show' točkami (dalmatinske klape, obiski znanih pevcev...) s katerimi vedno spravimo v dobro voljo slehernega poslušalca, plesalca oziroma gosta.

Kdo smo Storžiči?

Klemen Grašič            Tomaž Kušar             Janez Hostnik

Še nekaj zanimivosti o ansamblu:

Uspehi ansambla »
Zgodovina ansambla »
Fotogalerija »